Cele mai cumpărate

Oferte speciale

Viziteaza site-ul Magazin online produse naturiste pe ShopMania

Produse vizualizate

Cholesteril-Drojdie orez rosu (90 capsule)

Produs nou

Cercetarile au aratat ca drojdie de orez rosu contine substante care sunt similare cu medicamentele prescrise cu statine pentru scaderea colesterolului.

Mai multe detalii

100,00 lei

-35,00 lei

135,00 lei

Informații

Drojdie orez rosu medici frantaDrojdie de orez rosu

Prezentare:

Drojdie de orez rosu a fost folosita de secole in China atat ca un produs alimentar cat si ca medicament. Aceasta se face prin fermentarea unui tip de drojdie numita Monascus purpureus peste orezul rosu. În medicina chineza, drojdia de orez rosu este utilizata pentru scaderea colesterolului, in fluidizarea sangelui si ajuta in problemele digestive.

Cercetarile au aratat ca drojdie de orez rosu contine substante care sunt similare cu medicamentele prescrise cu statine. Una dintre aceste substante, numite monacolin K, are aceleasi proprietati ca si medicamentele cu lovastatin. Statinele sunt prescrise pentru a reduce "Colesterolul rau", nivelurile de colesterol LDL si ajuta la reducerea riscului de boli de inima.

Cercetatorii nu sunt siguri daca efectul de reducere a nivelului colesterolului drojdie de orez rosu a fost din cauza prezentei de monacolin sau alti compusi, cum ar fi acizii grasi nesaturati, izoflavone si fitosteroli în drojdia de orez rosu. Dar, deoarece multe suplimente de orez rosu de drojdie contin monacolin, Food and Drug Administration le-a considerat medicamente, nu suplimente si a cerut ca producatorii sa elimine de pe piata orice produs pe baza de drojdie de orez rosu care contineau monacolin. Ca urmare multe dintre produsele cu drojdie rosu orez acum pe piata americana nu pot contine monacolina. Consumatorii nu pot distinge între produsele care contin monacolin drojdie de orez rosu de la cele care nu au aceasta substanta, deoarece producatorii nu fac nici o eticheta pentru continutul monacolinului.

Tratament colesterol si trigliceride mariUtilizari terapeutice:

Prevenirea

Drojdia de orez rosu a fost inclusa in mai multe studii pentru a reduce "Colesterolul rau", nivelurile de colesterol LDL. Nivelul ridicat al colesterolului creste riscul de boli de inima. Cercetarile au aratat ca drojdia de orez rosu (Monascus purpureus) opreste actiunea unei enzime din organism numita HMG-CoA reductaza, care ajuta la formarea colesterolului. Orez rosu de drojdie contine substante cunoscute sub numele de monacolins. Unul dintre acestea, monacolin K, are aceeasi substanta chimica ca lovastatin, o reteta de medicamente care scad colesterolul. Unii cercetatori cred ca aceasta substanta este responsabila pentru drojdia de orez rosu, proprietatile de reducere a nivelului colesterolului. Dar altii sustin ca suma de lovastatina în drojdia de orez rosu este cea care ajuta la scaderea colesterolului. Sunt necesare mai multe cercetari.

Tratament colesterolTratament

Mai multe studii sugereaza ca drojdia de orez rosu reduce semnificativ colesterolul ridicat. Cu toate acestea, cele mai multe dintre studii au utilizat o formula de drojdie de orez rosu. Aceste studii sustin capacitatea drojdiei de orez rosu pentru scaderea colesterolului:

·         Un studiu din 2008, comparativ cu un grup de persoane cu nivel ridicat de colesterol care au luat ulei de peste si orez, drojdie rosu cu un grup care au luat o doza standard de simvastatina. Drojdie de orez rosu a fost achizitionata direct de la producatori si lovastatina de izolare, dar la o doza mai mica decat cea scrisa în prescriptia medicala de medicamente. Ambele grupuri au vazut o reducere similara a nivelului colesterolului.

·         Un studiu efectuat de UCLA Scoala de Medicina a implicat 83 de persoane cu un nivel ridicat de colesterol. Cei care au primit drojdie de orez rosu pe o perioada de 12 saptamani au avut un nivel semnificativ mai mic ale colesterolului total, colesterolul "rau" LDL, si trigliceridelor (grasimi în sange), comparativ cu cei care au luat placebo. "Colesterolul bun" nivelului de colesterol HDL nu sa schimbat in nici un grup din studiu.

·         Un studiu prezentat înainte de American Heart Association a aratat ca de asemenea, drojdia de orez rosu a redus colesterolul LDL. În primul studiu, 187 de persoane au avut usoar pana la moderat valorile colesterolului total si a colesterolului LDL. Studiul a aratat ca tratamentul cu drojdie de orez rosu a redus colesterolul total cu mai mult de 16%, LDL colesterol cu ​​21%, si trigliceridele cu 24%. HDL colesterol, de asemenea, a crescut cu 14%.

·         Într-un alt studiu clinic de 8 saptamani, din 446 de persoane cu nivel ridicat de colesterol, cei care primit drojdie de orez rosu a avut o scadere semnificativa a nivelului de colesterolului, comparativ cu cei care au luat placebo. Colesterolul total a scazut cu 22,7%, LDL cu 31%, si trigliceridele cu 34% în grupul de orez rosu drojdie. Colesterolul HDL crescut cu 20% în grupul celor care au luat drojdie de orez.

Surse dietetice:

Comunitatile chineze din Asia si America de Nord utilizaeaza drojdia de orez rosu sub forma de praf ca un colorant alimentar pentru peste, bauturi alcoolice si branza.

Doze si mod de administrare:

In Medicina Traditionala Chineza, doza de orez alimentar sau suplimentul drojdie de orez rosu este la fel de mare ca 6000 - 9000 mg pe zi. Dar, doza corespunzatoare pentru adulti poate varia, în functie de forma suplimentului. Cele mai multe studii au utilizat extract standardizat: a se utiliza 600 mg (doze orale),  2-4 capsule pe zi.

Masuri de precautie:

Nu este clar daca este sigur de a folosi drojdie de orez rosu pentru mai mult de 12 saptamani.

Persoanele cu boli hepatice si cei cu risc de boli de ficat nu ar trebui sa ia drojdie de orez rosu. Drojdie de orez rosu poate afecta functiei hepatice în timpul scaderei de colesterol aceeasi prescripetie o primesc si medicamentele pentru colesterol.

Urmatoarele persoane nu ar trebui sa ia drojdie de orez rosu: oameni cu boli de rinichi, persoane cu tulburari tiroidiene, cei cu risc crescut de cancer si cei cu afectiuni muscular-scheletice.

Oamenii care beau mai mult de doua bauturi alcoolice pe zi, au o infectie grava sau de tulburare fizica, sau au fost supuse unui transplant de organe ar trebui sa evite, de asemenea, folosirea drojdiei de orez rosu.

Sarcina si alaptarea

Femeile însarcinate si care alapteaza nu ar trebui sa ia drojdie de orez rosu.

Utilizarea pediatrica

Persoanele sub 20 nu ar trebui sa ia drojdie de orez rosu pana nu se fac mai multe cercetari.

Utilizare geriatrie

Nu exista studii care au analizat în mod special siguranta in timpul administrarii de drojdie de orez rosu la adultii in varsta. Cu toate acestea, persoane în varsta care au luat 1200 mg pe zi, drojdie de orez rosu într-un studiu de 8 saptamani nu a avut efecte adverse semnificative.

Interactiuni:

Medicamentele care reduc nivelul de colesterol – drojdia de orez rosu nu ar trebui sa fie luata cu medicamente pentru reducerea nivelului de colesterol cu exceptia cazului unde sunteti supravegheat de catre medicul dumneavoastra. Drojdie de orez rosu poate creste efectul acestor medicamente mai puternice, crescand astfel riscul de afectare a ficatului. Daca luati deja un medicament sau alte statine pentru scaderea colesterolului, discutati cu medicul dumneavoastra înainte de a adauga drojdie de orez rosu la regimul dvs.

Anticoagulante – drojdia de orez rosu poate creste riscul de sangerare.

Sucul de grapefruit - Daca luati un grapefruit si statine pot creste cantitatea de medicamente în sange. Acest lucru poate creste riscul de reactii adverse si de afectarea a ficatului. Deoarece drojdie de orez rosu poate reactiona cu statinele în organism, ar trebui sa se evite consumul de suc de grapefruit sau de a manca grepfruit în timpul tratamentului cu drojdie de orez rosu.

Coenzima Q10 - Statinele pot reduce cantitatea de coenzima Q10 în organism. Coenzima Q10 este foarte importanta pentru sanatatea muscchii inimii si de producerea de energie. Efectele secundare ale epuizarii CoQ10 includ oboseala, dureri musculare si dureri musculare. Drojdia de orez rosu , de asemenea, poate reduce cantitatea de CoQ10 din organism. Adresati-va medicului dumneavoastra pentru a va recomanda 150 - 200 mg de CoQ10 pe timp de noapte în timp ce luati produse pe baza de drojdie de orez rosu.

Prezentare: 90 de capsule.

Mod administrare: 2 capsule pe zi la cina sau inainte de culcare.

Compozitie: Drojdie de orez rosu 600 mg per capsula.

Recenzii

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi o recenzie

Cholesteril-Drojdie orez rosu (90 capsule)

Cholesteril-Drojdie orez rosu (90 capsule)

Cercetarile au aratat ca drojdie de orez rosu contine substante care sunt similare cu medicamentele prescrise cu statine pentru scaderea colesterolului.

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: